24. septembra 2016

Recenzia | Moja starostlivosť o pleť MIXA

„Ak by značka Mixa bola ženou, bola by prirodzená, vnútorne vyrovnaná, rodinne založená, tolerantná, s otvorenou mysľou a spontánna. Žena, ktorá sa rada stará o seba aj svojich milovaných... "

Mixa vznikla vo francúzskej lekárni v roku 1924. Na začiatku bola špecialistom na detskú pokožku. Neskôr rozšírila svoju ponuku produktov na všetky potreby citlivej pleti tváre aj tela. Mixa využíva len tie najcennejšie účinné látky ako mandľový olej, ovsené mlieko, vitamíny a iné. Neobsahuje parabény ani alkohol či farbivá. 

V dnešnej dobe máme neskutočný výber produktov na pleť, telo. Každý hľadáme niečo účinné, či už na mastnú, normálnu, citlivú alebo suchú pleť. Kozmetika Mixa ponúka niekoľko produktov a každý si v jej ponuke nájde produkt, ktorý je vhodný na Vašu pleť. Po spotrebovaní produktov na čistenie pleti som sa rozhodla pre zmenu a vyskúšala som práve Mixu. Za posledný mesiac sa u mňa nakopilo niekoľko prípravkov na čistenie pleti a keďže som s nimi spokojná, rozhodla som sa, že sa o svoju skúsenosť podelím aj s vami. 

V článku Moja starostlivosť o pleť Leto 2016 som už písala ako sa starám o svoju pleť a jediné, čo sa nezmenilo je, že stále používam micelárnu vodu od Garnier. Po odlíčení micelárnou vodou používam dvojfázový odličovač očí Mixa. Obsahuje dve zložky, olejovú a vodnú. Vďaka jeho zloženiu odlíčite aj vodeodolnú špirálu, bez žiadneho drhnutia, bez podráždenia očí, neštípe. Doteraz som si oči odličovala micelárnou vodou, no odkedy mám tento odličovač tak je odličovanie očí oveľa jednoduchšie a lepšie. Používam len špirálu, ale poradí si s ňou veľmi ľahko a hlavne rýchlo. Nemusím si oči trieť 10 krát, kým špirála zmizne a tým je odličovanie šetrnejšie. 




Ďalším krokom je zbavenie sa micelárnej vody na pleti. Čiže pleť opláchnem, nanesiem čistiaci pleťový gél Mixa bez obsahu mydla. Najprv som si pleť čistila tak, že som si na tampónik dala tento gél, ale potom som zvolila inú metódu. Gél si najprv nanesiem na ruku, stačí ho fakt málinko, v rukách ho trochu rozotriem, rozpením a nanesiem na tvár krúživými pohybmi. Potom si vezmem môjho pomocníka, Ebelin plastovú pomôcku so štetinkami, pleť vyčistím, vytvorí sa pena, a zmyjem. Odstráni všetky nečistoty, pleť nedráždi, ale keďže je gél vhodnejší na mastnejšiu pleť, a ja mám skôr zmiešanú až normálnu, tak nabudúce siahnem po mliečku, pretože sa mi zdá, že gély o niečo viac vysušujú pleť. Alebo to možno bude tým, že je práve určený na mastnú pleť a pre mňa nie je na 100% vhodný, ale i tak s ním nemám žiadny väčší problém.  Ďalšie plus dávam za super balenie s pumpičkou, ktoré je veľmi praktické. 




Po odlíčení, vyčistení pleti používam čistiacu pleťovú vodu bez alkoholu Mixa.  Tiež je táto peťová voda vhodnejšia na mastnú a problematickú pleť, ale aj napriek tomu mi vyhovuje a už mám v balení len polovicu. Dôkladne dočistí pleť, stiahne póry a redukuje lesk bez vysúšania. Tak ako ostatné produkty ani táto voda neobsahuje alkohol ani parabény, takže pleť nedráždi ani neštípe. Jediné, čo mi trošku prekáža je to balenie. Neviem prečo, pretože aj micelárna voda od Garnier má takéto balenie, teda ten vrchnáčik, ale neviem či som ja taká nešikovná, no často sa mi stane, že sa mi tej vody dostane na tamponik veľa alebo dokonca aj rozlejem. Musím si pri aplikácii preto dávať vždy väčší pozor. 




Po celom tomto rituáli prichádza na rad hydratácia a môj Alverde krémik som vymenila tiež za hydratačný a vyživujúci krém od Mixy. Pôvodne som chcela vyskúšať hydratačnú starostlivosť s kyselinou hyalurónovou, ale bohužiaľ, bol vypredaný. Tak som si vybrala tento krémik a myslím, že lepšie som ani urobiť nemohla. Mám ho síce doma len pár dní, keďže je mojím najnovším prírastkom, no už teraz je mojím miláčikom. Je vhodný presne na moju pleť, čiže zmiešanú až normálnu. Veľmi rýchlo sa vstrebáva, čo je úplne skvelé, pleť nechá krásne hebkú a hydratovanú. Obsahuje 6% glycerínu, medi a zmatňujúceho púdru. 




Všetky tieto, a aj ďalšie produkty môžete nájsť na stránke notino.sk . Ak ešte náhodou niekto nevie, ale určite sa k Vám táto informácia dostala, tak notino.sk je nové meno, ešte pred nedávnom sme všetci túto stránku poznali pod menom parfums.sk